Podcasts

Nieuwe podcast: De Stem, over het geheim van onze (zang)stem

EO
foto: EOfoto: EO
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe podcast: De Stem, over het geheim van onze (zang)stem

De Stem: dé podcast over het geheim van onze (zang)stem. De stem. Iedereen heeft ‘m maar de één trekt er volle zalen mee en de ander durft alleen te zingen als ‘ie zeker weet dat er niemand luistert.

‘De stem is het énige levende instrument op aarde’, vertelt Gerja Wolf, die zelf afstudeerde als conservatorium-zangeres en nu radiopresentator en stemacteur is.

Quote

Je eigen stem is herkenning en is onderhevig aan hoe jij je voelt. Als je zingt geef je mensen als het ware een blik naar binnen en dat maakt je kwetsbaar.

Gerja Wolf

Voor NPO Radio 4 en de EO maakte Gerja een serie verhalen over het geheim van een goede (klassieke) zangstem. Samen met Allard Amelink gaat ze op zoek naar wat onze stem bijzonder maakt, hoe je een goede zangstem fit houdt en wat de houdbaarheidsdatum is van een zangstem.

foto: EO

  • Gerja gaat langs bij sopraan Francis van Broekhuizen. Haar motto is ‘bij twijfel hard zingen’.
  • Counter-tenor Sytse Buwalda mag uitleggen waarom hij als man zo graag vrouwenpartijen wil zingen, en hoe hij dat doet.
  • Bariton Jasper Schweppe is zowel solozanger als koorzanger in het befaamde Nederlands Kamerkoor. Vraagt zingen in een koor iets heel anders van je stem dan solo zingen?
  • Mezzosopraan Tania Kross komt ook nog langs.
  • En de laatste aflevering is met Ernst Daniël Smid, wiens stem het langzaam laat afweten.

Gerelateerde podcast

De Stem

De Stem

De podcast ‘De stem’ is vanaf woensdag 14 juli 2021 te beluisteren via NPO Radio 4 en je eigen podcastkanaal.

Ster advertentie
Ster advertentie