Passaggio
KRO-NCRV

Marietta Petkova speelt alle preludes van Debussy/Landgraaf

  1. Klassiekchevron right
  2. Marietta Petkova speelt alle preludes van Debussy/Landgraaf

Marietta Petkova is bezig een recital en opname voor te bereiden met alle preludes van Debussy. Dat komt niet zo vaak voor. Ze heeft in ieder geval veel affiniteit met de zintuigelijke wereld van Debussy. Ze immers de kleindochter van een imker. Ah, die stond ook garant voor een weelde aan geuren en kleuren.

Aanstaande zondag is al een try-out, in theater Landgraaf. Als mensen daarbij willen zijn, en dat kan, zal Marietta ze verwelkomen met een cadeautje!

En als ze opkomt zal ze om te beginnen een zakdoek leggen in de linkerhoek van de vleugel. Altijd hetzelfde ritueel. Het is de wijnrode zakdoek van haar grootvader

"Mijn grootvader was een natuurmens. Hij was onder andere imker. Hij verzorgde een twintigtal bijenkorven, net buiten de stad, Rousse.

Die zakdoek is meer dan 80 jaar oud. Ondanks talrijke wasbeurten in verschillende landen en al dat water en al die wasmiddelen, raakt hij zijn geur niet kwijt. De geur van bijenwas en honing .… dat is de geur van mijn jeugd, de volle geur van gelei en honing. Zo geruststellend en krachtig, donker en zeker."

Reserveren kan hier:

https://www.theaterlandgraaf.nl/php/voorstelling.php?id=1374

Ster advertentie
Ster advertentie