Passaggio
KRO-NCRV

Hollandsche Nieuwe! Het Britten Jeugd Strijkorkest

  1. Klassiekchevron right
  2. Hollandsche Nieuwe! Het Britten Jeugd Strijkorkest

|In Overijssel biedt het Britten Jeugd Strijkorkest aan jonge spelers de gelegenheid om te ervaren hoe het is om samen te spelen in een orkest. De samenstelling wisselt natuurlijk ieder jaar, maar toch wordt er ook iets doorgegeven. En ze maken elk jaar wel een cd. Dit jaar met als ster-solist Daniel Rowland die ook uit Overijssel komt en een schitterend Concertino van Weinberg voor zijn rekening neemt.

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/346284-hollandsche-nieuwe-het-britten-jeugd-strijkorkest-speelt-weinberg

Als dirigent moet Loes Visser flexibel zijn. Zij ziet het als haar taak, onder andere, om de jonge deelnemers vooral ook te laten dromen. En af en toe te laten soleren. Zoals Joshua Herwig, cello (in Prayer van Bloch) en Julia Sabaté, zang (in How deep is the Ocean van Berlin)

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/346534-hollandsche-nieuwe-het-britten-speelt-berlin-en-bloch

Overigens is er aanstaande zaterdag en zondag een Britten concours op het Artez Conservatorium in Zwolle. Op zaterdag voor de cello en op zondag voor de altviool. In verschillende categorien, van 8 tot 16. De winnaars mogen op zondag 7 april soleren met het orkest, tijdens een concert in De Spiegel in Zwolle. Aanvang 14.30u. Met op het programma Elger - Serenade; Tsjaikovski - Chanson triste; Glazunov - Chant du minstrel; Badings - Altvioolconcert, 2e deel; Koussewitzky - Contrabasconcert, met Domink Wagner; Chiel Meijering - Candybox; Bohemian Rhapsody (Queen).

Emma van de Schalie presenteert.

Ster advertentie
Ster advertentie