Passaggio
KRO-NCRV

Lex Bohlmeijer fietst door het Groene Hart

  1. Klassiekchevron right
  2. Lex Bohlmeijer fietst door het Groene Hart

Presentator Lex Bohlmeijer stapt opnieuw op de fiets om Passaggio een week lang vanuit het land te maken. Van 16 t/m 20 november duikt hij het Groene Hart in, weg van de Randstad. Hij gaat op zoek naar mooie verhalen en bijzondere natuur. En op zak heeft hij de mooiste klassieke muziek!

De steden zijn vol en in deze coronatijd lonkt het buitengebied meer dan ooit. Vanuit de stad hoef je niet ver weg te gaan om tot rust te komen in het groen. Ingeklemd tussen Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht ligt het Groene Hart: polderlandschappen, veengebied, water en oud-Hollandse dorpen. Ook zijn er talloze boerenbedrijven te vinden.

Bijzondere bezoekjes

Het Groene Hart is mooi, maar ook aan het veranderen. Kan het blijven bestaan als veengebied met boerenbedrijven erop? De herfst is in ieder geval een seizoen van transformatie en het perfecte decor voor Lex’ zoektocht in het Groene Hart. Hij treft daar inspirerende gasten die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met verandering. Zo spreekt hij onder andere met Denker des Vaderlands Daan Roovers, gitarist en componist Aart Strootman en een duurzame boer. Allemaal coronaproof: in de buitenlucht en op anderhalve meter afstand. Alle verhalen, de prachtige natuur en de muziek komen samen in het reisverslag van Lex.

Luister van 16 t/m 20 november naar het reisverslag van Lex van 19:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 4. Volg Lex ook in beeld op Instagram en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie