Passaggio
KRO-NCRV

Hollandsche Nieuwe! Cloud Chamber

  1. Klassiekchevron right
  2. Hollandsche Nieuwe! Cloud Chamber

Iedere avond in de etalage deze week: Cloud Chamber, waarbij jazzgitarist Ed Verhoeff (electrische gitaar) samenwerkt en samenspeelt met Paul Berner (contrabas) en met Dudok Kwartet. Jazz en Klassiek schudden elkaar de hand.

CD wordt op 15 februari in De Doelen in Rotterdam gepresenteerd.

In de 1e aflevering een compositie van de legendarische saxofonist Lee Konitz: Subconscious-lee. Moeten de strijkers nog even werkloos toezien. Zo doe je dat, swingen ... !

Verhoeff herkende meteen bij de eerste samenwerking een gelijkgestemdheid bij het Dudok Kwartet. Op dezelfde manier muziek willen maken. Er alles uit willen halen.Twee stukken schreef hij 's nachts, gezeten aan de wieg van zijn pasgeboren dochter. Children's song is dus een slaapliedje

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/342791-hollandsche-nieuwe-cloud-chamber-van-ed-verhoeff-en-dudok-kwartet-2

Er staat een bewerking op het album van Claire de lune van Debussy, waarbij van Debussy weinig over is, alhoewel, het zoeken naar kleuren rijkdom en transparantie is juist weer heel erg Debussy ..

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/342905-hollandsche-nieuwe-cloud-chamber-van-ed-verhoeff-en-dudok-kwartet-3

En in The landlord brengt hij een muzikale en vriendschappelijke groet aan zijn vriend Rob Stoeckart, die in De Kieftskamp in Vorden gastvrijheid verleent en laat zien wat het goede leven inhoudt

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/343015-hollandsche-nieuwe-cloud-chamber-van-ed-verhoeff-en-dudok-kwartet-4

Ster advertentie
Ster advertentie