Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 3: op zoek naar de stilte

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 3: op zoek naar de stilte

Deze week stapt Lex Bohlmeijer weer op de fiets voor De Vier Jaargetijden van Passaggio. Vanwege de coronamaatregelen blijft hij dichtbij huis en zal hij zijn eigen woonomgeving opnieuw ontdekken. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik. Vandaag wordt Lex niet wakker in zijn eigen bed, maar in een B&B. Onderweg naar stiltegebied Stiltegoed komt hij vers gemaaid gras tegen.

Lex moest gisteren zelf voor mijn avondeten zorgen, maar vanmorgen wordt hij weer bediend! Hij ontwaakt na een nachtje in De Uylenburg B&B in Delfgauw, waar hij een luxe ontbijt krijgt voorgeschoteld en even kletst met de receptioniste.

Na het ontbijt gaat Lex op pad naar een van zijn lievelingsplekken in de buurt, een mooi huis met uitkijk op weilanden.

Vers gras! Lex laat in het filmpje hieronder zijn innerlijke koe ontwaken tijdens een bezoek aan Stiltegoed. Josje Duijndam creëerde dit stiltegebied in de drukke Randstad, en Lex spreekt met haar.

Luister vanavond om 19:00 uur naar Passaggio op NPO Radio 4 om te horen hoe dit alles klinkt! Of abonneer je op de podcast Passaggio De Vier Jaargetijden.

🏠 Passaggio's Vier Jaargetijden

Ster advertentie
Ster advertentie