Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 2: de verkeerstoren en de laatste boer

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 2: de verkeerstoren en de laatste boer

Deze week stapt Lex Bohlmeijer weer op de fiets voor De Vier Jaargetijden van Passaggio. Vanwege de coronamaatregelen blijft hij dichtbij huis en zal hij zijn eigen woonomgeving opnieuw ontdekken. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik. Vandaag spreekt Lex onder andere met stedenbouwkundige Paul Kurstjens op een wel heel bijzondere plek...

Lex begon zijn tocht gisteren wandelend, maar vandaag stapt hij weer op de fiets!

Zijn eerste stop is het monument ter nagedachtenis van alle Grenadiers en Jagers die zijn omgekomen bij de Slag om de Residentie (1940). Het monument staat op de plek van het voormalige vliegveld. Daarnaast gaat Lex op zoek naar natuurgeluiden in de Vinex-wijk...

Bovenin de verkeerstoren ontmoet Lex stedenbouwkundige Paul Kurstjens, die hem wat bijbrengt over het stukje Ypenburg waar hij woont.

Goed uitrusten hoort ook bij de zomer! Toch Lex?

Lex spreekt ook met boer Gerard, die nog kranig standhoudt in de Haagse Vinex-wijk. Gerard fascineert Lex al jaren. Door de jaren heen zijn er nieuwe woningen rondom zijn boerderij gebouwd. Hoe is het om op de laatste boerderij in Ypenburg te wonen?

Onderweg naar de verkeerstoren was Lex nog even kort langsgewipt bij Sven Arne Tepl, artistiek directeur van het Residentie Orkest. Hoe vergaat het hem in deze coronacrisis?

Op pad voor De Vier Jaargetijden van Passaggio in de buurt betekent ook: geen restaurants, maar zelf koken!

Luister vanavond om 19:00 uur naar Passaggio op NPO Radio 4 om te horen hoe dit alles klinkt! Of abonneer je op de podcast Passaggio De Vier Jaargetijden.

🏠 Passaggio's Vier Jaargetijden

Ster advertentie
Ster advertentie