Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

Presentator Lex Bohlmeijer gaat op zoek naar vrijheid

foto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Presentator Lex Bohlmeijer gaat op zoek naar vrijheid

Presentator Lex Bohlmeijer (KRO-NCRV) stapt opnieuw op de fiets om zijn NPO Radio 4-programma Passaggio een week lang vanuit het land te maken, en niet vanuit de studio. Van 17 tot en met 21 mei fietst hij de lente tegemoet in Drenthe. Met een rugzak op de rug, in zijn hand een microfoon en zijn fietstas vol muziek maakt hij zijn tocht.

In deze vreemde periode én nu we middenin de lente zitten komt er steeds wat meer licht aan de horizon, en mag er steeds wat meer. Daarom gaat Lex met een open blik kijken waar hij vrijheid kan ervaren. Waar is die te vinden in Drenthe?

Drenthe is voor Lex een favoriete provincie; met haar uitgestrekte weilanden, de Hollandse vergezichten, de leegte en de Drentse klei is het een perfecte provincie om met de fiets te ontdekken.

Lex start in Meppel, in de uiterste hoek in het zuidwesten van de provincie. Hij fietst door het Dwingerderveld, langs de Drentsche Aa, de vele esdorpjes maar hij doet ook plaatsen met een behoorlijke geschiedenis als Veenhuizen en Westerbork aan. En onderweg gaat hij op zoek naar verhalen, verhalen van mensen uit de provincie. Deze verhalen, de natuur en de muziek komen samen in het reisverslag van Lex.

Luister van 17 tot en met 21 mei naar het reisverslag van Lex in het programma Passaggio, dagelijks van 19:00 tot 20:00 en volg Lex ook in beeld op de NPO Radio 4 Instagram en Facebookpagina.

Lente in Drenthe

Ster advertentie
Ster advertentie