Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

Dag 1: Van Bedum naar Zeerijp

foto: PAvdK - Eigen werk (Wikipedia)
  1. Klassiekchevron right
  2. Dag 1: Van Bedum naar Zeerijp

Vandaag begint de vijfdaagse trektocht van Lex door het hoge noorden: hij doorkruist het Hogeland, het Ommeland van Groningen. Lex neemt je iedere dag mee op reis in Passaggio en via deze fotoverslagen op de site.

Vandaag werd Lex wakker in Bedum en zijn bed staat vanavond in Zeerijp.
Vandaag doet Lex deze plekken aan: Bedum - Stedum - Westeremden - Wirdum - Eenum - Zeerijp

Lex heeft ontbeten in Bedum en vertrekt daarna vroeg. Het weer heeft hij vooralsnog mee want het is gewoon droog! Terwijl hij net door het Hogeland fietst breekt de zon zelfs door. Onderweg treft hij een kunstenaar in het weiland die dit probeert vast te leggen.

Onderweg naar Westeremden heeft Lex een kleine omweg gemaakt via de kerk in Huizinga. Hij moest wel eerst even de man met de sleutel vinden, maar toen kon Lex de kerk in.

In Westeremden ging ik langs bij kunstenaar Henk Helmantel, hij schildert stillevens en interieurs van kerken en kloosters. Wonderschoon!

Luister hier naar het interview met Groningse kunstenaar Henk Helmantel. Ik zocht hem op in zijn atelier en zag met eigen ogen waarom hij een van Nederlands grootste schilders in het realisme is.

En nu heeft Lex de laatste stop van vandaag bereikt. In Zeerijp slaapt hij in een voormalig kerkje, dat nu een bed and breakfast is. Natuurlijk staat hij als domineeszoon ook even achter de kansel...

En Lex heeft nogal een speciale slaapplek!

Ster advertentie
Ster advertentie