Opium
AVROTROS

Opium op het Gala van het Nederlands Theater

  1. Klassiekchevron right
  2. Opium op het Gala van het Nederlands Theater

Opium zendt zondagavond 15 september in een extra uitzending uit vanuit ITA (Stadsschouwburg in Amsterdam) waar het gala plaatsvindt.

Presentator Jan Mom bespreekt de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts. Daarnaast zijn er interviews met de winnaars van de VSCD Toneelprijzen 2019 en wordt Hadassah de Boer, voorzitter van de Nederlandse toneeljury, geïnterviewd. Livemuziek is er van zanger Jeangu Macrooy en het Bl!ndman strijkkwartet.

Ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Tijdens het gala worden de winnaars bekendgemaakt van de Theo d'Or (beste vrouwelijke hoofdrol), de Louis d'Or (beste mannelijke hoofdrol), de Colombina (beste vrouwelijke bijdragende rol) en de Arlecchino (beste mannelijke bijdragende rol).

De Nederlandse Toneeljury nomineert gedurende het seizoen theatermakers, acteurs en actrices voor de VSCD Toneelprijzen. Presentator en programmamaker Hadassah de Boer is de nieuwe voorzitter van deze jury.

Genomineerden
Louis d'Or
Joris Smit - De wereld volgens John
Ramsey Nasr - Een klein leven

Theo d'Or
Hannah Hoekstra - People Places Thinks
Hanne Arendzen - Van de koele meren des doods
Kristien De Proost - All inclusive
Astrid van Eck - Het temmen van de feeks

Uitzending
22.30 uur - 00.00 uur op NPO Radio 4

Ster advertentie
Ster advertentie