Opium
AVROTROS

Seizoen 2 van podcast 'De Klassieke Bibliotheek'

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Seizoen 2 van podcast 'De Klassieke Bibliotheek'

Lees je graag en houd je van klassieke muziek? Dan is er goed nieuws! Vanaf 24 september verschijnt het nieuwe seizoen van de podcast 'De Klassieke Bibliotheek; boeken waar muziek in zit'.

De Klassieke Bibliotheek

De Klassieke Bibliotheek

De Klassieke Bibliotheek

Er zijn zoveel boeken waarin geweldig is geschreven over klassieke muziek; een personage wordt geïntroduceerd via zijn favoriete pianosonate, de spanning wordt opgevoerd met een opzwepend strijkkwartet of de hoofdpersoon is getuige van een legendarisch concert. Maar die muziek, die hoor je er nooit bij als je zit te lezen. De Klassieke Bibliotheek, een podcast van AVROTROS, heeft daar wat op gevonden.

In seizoen 2 van de podcast leest Mathijs Deen weer fragmenten voor uit boeken die vol staan met de mooiste klassieke muziek. Annemieke Bosman, presentator van Opium op NPO Radio 4, geeft de romans hun eigen soundtrack. Zij laat horen hoe aria's, sonates, symfonieën en partita's klinken in het werk van topschrijvers als Jan Brokken, Ida Simons, Vrouwkje Tuinman, Theun de Vries en Vikram Seth.

Aflevering 1

In de eerste aflevering hoor je fragmenten uit Het grote zwijgen van Erik Menkveld. Het grote zwijgen is een roman over de componist Alphons Diepenbrock. In de podcast zitten spannende fragmenten over een aanvaring met dirigent Willem Mengelberg en de vriendschap van Diepenbrock met criticus en componist Matthijs Vermeulen, waarmee zijn vrouw Elsa een affaire krijgt.

Luister naar de teaser van seizoen 2:

Teaser - Seizoen 2 - De Klassieke Bibliotheek

Seizoen 2 van de podcast 'De Klassieke Bibliotheek' is vanaf zaterdag 24 september te beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify. Elke zaterdag komt er een nieuwe aflevering online.

Beluister de muziek uit de podcast 'De Klassieke Bibliotheek':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie