NTR ZaterdagMatinee
NTR

NTR ZaterdagMatinee in 2019-2020

  1. Klassiekchevron right
  2. NTR ZaterdagMatinee in 2019-2020

Muziek kan je leven veranderen...

Marinier wordt operazanger – dat is in het kort het verhaal van Bastiaan Everink, nadat hij gegrepen werd door Wagners Parsifal. Dit seizoen in de NTR ZaterdagMatinee: de eenakter Hercules, waarin componist Robert Zuidam deze transformatie als inspiratiebron nam.

Transformatie speelt zowel inhoudelijk als in muzikaal opzicht een rol in het programma van de NTR ZaterdagMatinee in seizoen 2019-2020. Van Die Walküre van Wagner tot muziek van Heinichen, Rachmaninov en Padding.


Grote namen en nieuwe werken

Met twintig (!) premières van nieuwe muziek en met onbekende barokgiganten als Stradella, Torri en Conti is het 59ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee spannend als altijd. De Matinee biedt ook ‘gewoon’ Sjostakovitsj met Valery Gergiev, of Arthur en Lucas Jussen in werk van Zimmermann, Bartók en Messiaen.

Karina Canellakis treedt voor het eerst op als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Louis Andriessen schrijft The Only One voor Nora Fischer. De Zweedse Karin Rehnqvist componeert een nieuw werk voor de Matinee en het Groot Omroepkoor. Anne Sofie von Otter zingt Kaija Saariaho.

In de operaserie klinkt onder meer Die Walküre met Jaap van Zweden. Als er één dirigent is die het Concertgebouw tot een muzikaal Walhalla kan transformeren, is hij het wel. Maar wat dacht u van Händels Orlando, Rossini’s Semiramide en de door pers en publiek bejubelde Hamlet van de Australiër Brett Dean?


De dertig bijzonderste zaterdagmiddagen van het jaar: dat is de NTR ZaterdagMatinee.

De brochure kunt u hier downloaden

Abonnementen kunt bestellen of verlengen vanaf dinsdag 26 februari 2019 via www.concertgebouw.nl/series/ntr-zaterdagmatinee.

Losse kaarten zijn vanaf 1 juni te koop via www.concertgebouw.nl/matinee of via de kassa: (020) 671 83 45.

Ster advertentie
Ster advertentie