NTR ZaterdagMatinee
NTR

Lise Davidsen – Koningin van de ZaterdagMatinee

foto: NTR ZaterdagMatinee (c) Ray Burmiston
  1. Klassiekchevron right
  2. Lise Davidsen – Koningin van de ZaterdagMatinee

De Metropolitan Opera, Covent Garden, La Scala, de Bayerische Staatsoper, de Wiener Staatsoper, de festivals van Aix-en-Provence, Bayreuth en Glyndebourne... ’s Werelds grote operahuizen blijven de Noorse sopraan Lise Davidsen uitnodigen voor de mooiste rollen, sinds zij in 2015 Plácido Domingo’s operaconcours Operalia in Londen won, en in datzelfde jaar alle belangrijke prijzen wegsleepte bij de Hans Gabor Belvedere Singing Competition in Amsterdam. Op 8 oktober aanstaande: een Verdi- en Wagnerrecital. En er ligt meer in het verschiet!

Optreden in de Matinee

Op 31 januari 2021 maakte Lise Davidsen haar Matineedebuut met, meteen maar, de hoofdrol in Janáčeks Jenůfa. Door helaas bekende ‘onaangenaamheden’ was er geen zaalpubliek, maar wie de uitvoering via de radio of YouTube volgde, was begeesterd. “Sopraan Lise Davidsen zong de titelrol met een warme, meeslepende stem. Het is in een klap weer duidelijk waarom veel mensen zo vol zijn van de jonge Noorse, die sinds 2015 bezig is met een indrukwekkende opmars.” (Rahul Gandolahage, NRC) “Jenůfa’s prayer was delivered with arresting clarity.” (Cameron Kelsall, Bachtrack.com)

In tijden van crisis ging Davidsen door: in mei 2021 ‘heropende’ zij met Riccardo Chailly La Scala in Milaan, en in diezelfde maand werd zij door de International Opera Awards uitgeroepen tot Female Singer of the Year – een titel die eerder Asmik Grigorian en Anna Netrebko ten deel viel.

Lise Davidsen maakte furore met haar Verdi- en Wagnerrollen. In het Matineerecital van 8 oktober 2022 staan juist deze twee laat-negentiende-eeuwers centraal. Maar zij zal ook laten horen hoe geweldig je, met al haar souplesse, ‘Leise, leise’ uit Der Freischütz (1821) van Carl Maria von Weber kunt vertolken, het nachtelijk-romantische lied van Agathe. James Gaffigan, in zijn laatste seizoen als vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, dirigeert.

Hier blijft het niet bij!

Jenůfa en het recital van 8 oktober vormen de opmaat tot nog veel meer moois. Lise Davidsen en de NTR ZaterdagMatinee zetten in op een langjarige samenwerking. Zo heeft de sopraan niet alleen “alles in zich om uit te groeien tot een legendarische zangeres,” zoals Trouw schreef bij een recensie van haar tweede solo-cd (met Wagner en Verdi), maar alles klaar om zich als ‘kroonprinses’ te ontpoppen tot de nieuwe ‘koningin van de ZaterdagMatinee’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer info & kaarten voor dit concert:

Concert - Lise Davidsen verenigt Duitsland en Italië

Concert - Lise Davidsen verenigt Duitsland en Italië

Ster advertentie
Ster advertentie