NTR ZaterdagMatinee
NTR

Het 62ste Matineeseizoen van, voor en met jou! Lees meer in de brochure.

foto: NTR ZaterdagMatinee
  1. Klassiekchevron right
  2. Het 62ste Matineeseizoen van, voor en met jou! Lees meer in de brochure.

Onze nieuwe brochure is uit! Na twee lastige jaren is 2022-2023 hopelijk weer een ‘gewoon’ seizoen. Vanzelfsprekend op het buitengewone niveau dat de Matinee altijd levert, en natuurlijk weer met volle zalen.


De duizelingwekkende muziek van de alleskunner Jörg Widmann staat in de schijnwerpers. Hij is een van de opmerkelijkste componisten van dit moment, die ook nog een wereldberoemd klarinettist is én als dirigent optreedt. Als iemand het verdient ‘de Mozart van nu’ te worden genoemd, dan is hij het wel...

Buitengewoon als altijd!

Vijf concerten zijn gewijd aan het werk van Jörg Widmann. Er zijn opera’s van Bellini (Norma!), Scarlatti, Rameau, Porpora, Janáček, Vivaldi en Mascagni, en John Adams dirigeert zijn nog altijd actuele The Death of Klinghoffer.

We brengen Mahler, Tsjaikovski en Ravel, Abrahamsen, Ketting, Verhulst, Vivaldi en Graupner. Er klinkt nieuw Nederlands werk van Mathilde Wantenaar, Robin de Raaff, Wilbert Bulsink en Peter-Jan Wagemans, en nieuwe muziek van de Britten Helen Grime, James MacMillan en Mark Simpson.

Kees Vlaardingerbroek over het nieuwe seizoen van de matinee

audio fragment
Kees Vlaardingerbroek over het nieuwe seizoen van de matinee

Kees Vlaardingerbroek over het nieuwe seizoen van de matinee

We hebben weer de mooiste namen naar de Matinee kunnen halen. Van Pierre-Laurent Aimard, Asko|Schönberg, William Christie, Lise Davidsen en Ensemble Modern tot Franco Fagioli, Venera Gimadieva, Hilary Hahn, Barbara Hannigan, La Cetra, Leila Josefowicz, Julia Lezhneva, Vox Luminis en Eric Whitacre.

Bestel je abonnement, passe-partout of kaarten op de website van Het Concertgebouw. Meer bestelinformatie staat op pagina 76-78 van de brochure.

concertgebouw.nl

De mooiste zaterdagmiddagen van het jaar: dat is de NTR ZaterdagMatinee!

Ster advertentie
Ster advertentie