KVDZ Nieuws

Wij zijn in Engeland

  1. Klassiekchevron right
  2. Wij zijn in Engeland

Presentator Floris Kortie volgt het echtpaar Auguste Glastra en Jaap van Poelgeest naar het Aldeburgh Festival in Suffolk, Engeland.

Dit festival werd in 1948 opgericht door de Britse componist Benjamin Britten en zijn partner tenor Peter Pears in het prachtige kustplaatsje Aldeburgh, waar Britten tot aan zijn dood in 1976 woonde.

Auguste en Jaap zijn fervente muziekliefhebbers. Zij noemen zichzelf ‘alleseters’, ze houden zowel van klassieke muziek als van moderne muziek, maar het meeste nog van opera. Het live bijwonen van concerten – samen met vrienden - bezorgt hen de meest fijne momenten. Vooral het Aldeburgh Festival in Engeland is favoriet, waar de sfeer relaxed is, de muziek avontuurlijk en er altijd een mooie opera te zien is. Ze bezoeken het dit jaar voor de vijfde keer.

Welke muziek raakt hen het meest? Wat is de bindende kracht ervan? Aan de prachtige kust van Aldeburgh vertellen Jaap en Auguste hun verhaal aan Floris. Ze kijken naar de opera ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Benjamin Britten, ze laten Floris het woonhuis van Britten zien én spelen samen een spelletje croquet in de prachtige, typisch Engelse, tuin.

Kijk de uitzending hier terug

Ster advertentie
Ster advertentie