Podium
NTR

Orlando Festival presenteert contra-expertise Berenschot

  1. Klassiekchevron right
  2. Orlando Festival presenteert contra-expertise Berenschot

Het Orlando Festival in Limburg ligt zwaar onder vuur en heeft gisteren een nieuw onderzoek naar de provincie Limburg gestuurd in een poging opheffing te voorkomen.

Op 20 mei kwam de Cultuurtank Limburg – het adviesorgaan van de provincie - met een negatief advies, dat na 38 jaar het einde zou betekenen van het festival. Dat legde zich er niet bij neer en vroeg organisatieadviesbureau Berenschot om een contra-expertise. En die is nu klaar.

Wat staat daar in? Volgens Berenschot heeft de Cultuurtank Limburg in zijn advies een aantal zaken over het hoofd gezien of in ieder geval onderbelicht.

Zo heeft het festival geen punten gekregen voor het plan om samen te gaan werken met de afdeling psychologie van de Universiteit Maastricht.

En het advies negeert de ‘meer dan trendmatige groei’ in bezoekersaantallen. Bovendien wil het festival uitbreiden naar en Midden- en Noord-Limburg. En daar mag je volgens Berenschot ook een publiekstoename van verwachten.

Het rapport ligt nu bij alle partijen. De Cultuurtank komt in augustus met zijn definitieve advies en dan zal de Provincie naar verwachting eind september, begin oktober een beslissing nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie