Podium

Initiatieven cultuursector tijdens pandemie 'gebundeld'

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Initiatieven cultuursector tijdens pandemie 'gebundeld'

Bijna een jaar geleden werd in Nederland voor het eerst covid-19 vastgesteld. Ook de cultuursector moest het wiel opnieuw uitvinden, vooral door de lockdowns. Wat hebben die pogingen eigenlijk opgeleverd? Een paar instanties maken nu de balans op.

Zo heeft de Boekman Stichting een overzicht gemaakt van projecten die juist door de pandemie zijn ontstaan, geordend per discipline - zoals muziek en theater. Voorbeeld: het digitale podium Dichterbij, van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het Kennisinstituut cultuur & digitalisering heeft op een rij gezet hoe je met digitale media je publiek kunt bereiken. Daarbij geeft het instituut een grote hoeveelheid voorbeelden, ook uit het buitenland.

Gebeurt er eigenlijk genoeg? “Orkesten en operahuizen moeten het potentieel van deze crisis beter uitbuiten”, zo zei de Duitse Vereniging van orkesten DOV deze week. De pandemie als een kans, dus…

Het Budapest Festival Orkest heeft zo zijn eigen manier gevonden. Het orkest zette op 17 februari een video online waarop ze een concert geven voor… knuffelbeesten en een aquarium met vissen. Chef Iván Fischer zelf geeft de dieren wat achtergrondinformatie voordat de musici inzetten. Tja….

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie