KVDZ Nieuws

Festival Oude Muziek

foto: Foppe Schut
  1. Klassiekchevron right
  2. Festival Oude Muziek

Het thema van het festival is 'Zing, vecht, huil, bid - muziek van de Reformaties'. Artistiek directeur Xavier van Damme vertelt wat dat inhoudt:

Op NPO Radio 4 zijn live registraties van de concerten te horen én te zien, want alle concerten worden live gewebcast via deze pagina.

Vrijdag 25 augustus - 20:00 uur
Openingsconcert en officiële ingebruikneming van het nieuwe orgel in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Zaterdag 26 augustus - 20:00 uur
Ensemble Correspondances o.l.v. Sébastian Daucé

Zondag 27 augustus - 20:00 uur
Bachs Hohe Messe door Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier

Woensdag 30 augustus - 20:00 uur
Ode aan Heinrich Isaac, die precies 500 jaar geleden overleed. Naast werken van Isaac ook werken van Ludwig Senfl en Josquin Desprez.
La Capella Reial de Catalunya en Hespèrion XXI o.l.v. Jordi Savall

Donderdag 31 augustus - 20:00 uur
Programma rond Buxtehude met werken van Dieterich Buxtehude, Heinrich Scheidemann, Leo Hassler, J.S. Bach en Johann Hermann Schein. Door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven

Vrijdag 1 september - 20:00 uur
"Luthers huwelijksfeest" met Capella de la Torre - Werken van o.a. Heinrich Isaac, Michael Praetorius, Josquin Desprez en Bartolomeo Tromboncino.

Zondag 3 september - 20:00 uur
Slotconcert ‘Komm, süsser Tod’. Door topensemble in de oude muziek L'arpeggiata van Christina Pluhar. Ook met countertenor Philippe Jaroussky.
Een spannende ontdekkingstocht, die leidt van Duitse liederen van Schütz en Bach naar motetten van Monteverdi, Cazzati en Sances. LET OP! Dit concert wordt niet gewebcast

Luitist Arjen Verhage vertelt voer zijn optredens, solo en met Camerta Trajectina.

Thiemo Wind neemt ons mee door Utrecht, om de levende geschiedenis van blokfluitist van Jacob van Eyck te laten zien in de stad.

Luister hier alle concerten terug.

Ster advertentie
Ster advertentie