Podium
NTR

Delta Pianotrio wint Kersjesprijs 2020

foto: Sarah Wijzenbeekfoto: Sarah Wijzenbeek
  1. Klassiekchevron right
  2. Delta Pianotrio wint Kersjesprijs 2020

Het Delta Pianotrio heeft de Kersjesprijs 2020 ter waarde van 50.000 Euro ontvangen. Dat is bekendgemaakt door het Kersjes Fonds.

Het trio is in 2013 opgericht in Salzburg door de drie leden die daar destijds studeerden: violist Gerard Spronk, cellist Irene Enzlin en pianist Vera Kooper.

"De warme, weelderige klank, de perfecte balans en het meeslepende spel van het Delta Pianotrio hebben ons overrompeld. Ook zijn we onder de indruk van de mooie carrière die het trio op jonge leeftijd al heeft weten te realiseren. We willen hier graag substantieel aan bijdragen met het oog op een succesvolle toekomst," aldus het juryrapport.

De beurzen gaan naar violiste Charlotte Spruit en dirigent Klaas-Jan de Groot. Maar liefst vier strijkkwartetten ontvangen dit jaar een stipendium: het Dostojevski Kwartet, het ADAM Quartet, het Helikon Kwartet en het Belinfante Kwartet.

De feestelijke prijsuitreiking, die altijd rond Sinterklaas plaatsvindt in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, is vanwege de huidige coronabeperkingen verzet naar maart 2021.

Ster advertentie
Ster advertentie