Musici

Bert van den Brink

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Bert van den Brink

Bert van den Brink (1958) is jazzpianist, maar ook toetsenist in bredere zin: hij speelt ook orgel en accordeon. Daarnaast is hij docent, componist, arrangeur en producent.

Bekijk het optreden van Bert van den Brink & Wishful Singing in Muziekgebouw Eindhoven

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Beluister muziek van Bert van den Brink

Nadat pianist Bert van den Brink cum laude afstudeerde aan het Conservatorium van Utrecht, werd hij daar aangesteld als leraar jazzpiano. Hij gaf daarnaast ook enkele klassieke recitals, maar maakte al snel de overstap naar jazz; als kind improviseerde hij al veel op piano en orgel.

Op dit gebied is hij volledig autodidact. In 2007 ontving Bert de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazzmuziek. Zijn soloalbum Jazz at the Pine Hill werd genomineerd voor een Edison.

Samenwerkingen in jazz én klassiek

Bert van den Brink heeft met vele grote jazzmusici op het podium gestaan, waaronder Toots Thielemans, Chet Baker, Eric Vloeimans, Louis van Dijk en Cor Bakker. Ook met klassieke musici heeft Bert opgetreden, zoals Klaartje van Veldhoven en Miranda van Kralingen.

Hij was pianist van het kwartet Dee Dee Bridgewater en het Heleen van den Hombergh Quartet. Ook vormt hij met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout het Bert van den Brink Trio. Samen met bariton Thomas Oliemans nam hij Winterreise van Schubert op.

Jules de Corte

Bert van den Brink heeft ook veel samengewerkt met zanger, pianist en liedjeschrijver Jules de Corte. Hij vertelt erover in De Corte Podcast.

Gerelateerde podcast

De Corte Podcast

De Corte Podcast

Volg Bert van den Brink

Ster advertentie
Ster advertentie