Musici
NTR

Hans Eijsackers

foto: NTR Podium Witteman
  1. Klassiekchevron right
  2. Hans Eijsackers

Pianist Hans Eijsackers komt nogal eens voorbij als je luistert naar NPO Radio 4. Hij is een van de meest gevraagde Liedpianisten van Nederland en schittert op het podium met diverse zangers en zangeressen. Maar ook als solist en kamermusicus kan hij prima uit de voeten. Een veelzijdig musicus!

Bekijk het optreden van Peter Gijsbertsen & Hans Eijsackers in de Doelen

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Hans Eijsackers studeerde in 1992 af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studie aan een speciaal programma aan de mozart Academy in Krakow in Polen. Hij werd geselecteerd voor het Rising Stars Programme van het Koninklijk Concertgebouw, waardoor hij recitals speelde in onder meer de Wigmore Hall in Londen, de Musikverein in Wenen en Carnegie Hall in New York.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zijn cd-opnames vielen bij velen in de smaak. De cd Auf einer Burg die hij maakte met zijn Liedpartner Henk Neven werd genomineerd voor een Grammy Award. Met Henk Neven deelt hij de artistieke leiding van het Internationaal Liedfestival Zeist. Hij treedt ook op met Christianne Stotijn en diverse andere zangers en zangeressen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eijsackers is docent Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en hij geeft kamermuziekles aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Volg Hans Eijsackers online

Ster advertentie
Ster advertentie