Musici

Heleen Vegter

NTR
foto: Mascha Bakker
  1. Klassiekchevron right
  2. Heleen Vegter

Heleen Vegter is een veelgevraagd liedpianiste. Je hoort haar samen met alt-mezzo Eva Kroon op woensdag 2 februari live op NPO Radio 4 tijdens de actieweek Booster Klassiek.

Bekijk het optreden van Heleen Vegter en Eva Kroon in Musis, Arnhem

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Heleen speelde de laatste jaren diverse programma’s met klassiekers als Winterreise van Schubert en Wagners Wesendoncklieder, maar zoekt met haar duopartners ook naar nieuwe vormen en interessante combinaties van repertoire. Zo speelde zij het toegankelijke Sole e Amore met sopraan Charlotte Houberg en bedacht zij samen met haar het theatrale recital Hof van Heden. Met sopraan Helena Koonings combineert ze sprookjes en fantastische verhalen in Droombeeld, en belicht ze de mentale ziektes van vrouwen in de negentiende eeuw in hun nieuwste programma Hysteria. Dit seizoen presenteert ze met Esther Kuiper ook de muziek van de Nederlandse componisten Henriette Bosmans en Anna Cramer in het programma Droomt zij.

Duo Vegter Kroon

foto: Mascha Bakker

Duo Kroon.Vegter

Vitamine Klassiek

Met alt-mezzo Eva Kroon heeft zij Vitamine Klassiek opgezet; klassiek lied in een online jasje. Het lied heeft voor Heleen al jaren een bijzondere aantrekkingskracht vanwege de verdieping in de combinatie van tekst en klank. Juist het kleuren van de woorden van de zanger is waar Heleen zich thuisvoelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer over Eva Kroon

Eva Kroon

Eva Kroon

Heleen was te horen op internationale festivals als Oxford Lieder en Aldeburgh Festival in Groot-Brittannië als Young Artist en speelde in zalen als het Muziekgebouw aan 't IJ, Concertgebouw Amsterdam en Harpa, Reykjavik. Ze coacht de liedklas op het Internationaal Liedfestival Zeist. Ze volgde masterclasses bij onder andere Anne Sofie von Otter, Malcolm Martineau, Susan Manoff en Elly Ameling. Frank van de Laar was tijdens het conservatorium haar hoofdvakdocent.

Samen met Charlotte Houberg en Eva Traa liet Heleen iets horen van het theatrale recital Hof van Heden tijdens Podium bij Dieuwertje in de studio:

📹 Heleen Vegter (piano), Eva Traa (viool) en Charlotte Houberg (sopraan) met Hotel van Poulenc en Nachtwandler van Brahms, aan elkaar verbonden met muziek van componist Anne-Maartje Lemereis ⬇️

Heleen Vegter (piano), Eva Traa (viool) en Charlotte Houberg (sopraan) met Hotel van Poulenc en Nachtwandler van Brahms, aan elkaar verbonden met muziek van componist Anne-Maartje Lemereis.

📹 Heleen Vegter en Charlotte Houberg met Strauss' Heimliche Aufforderung ⬇️

Heleen Vegter en Charlotte Houberg met Strauss' Heimliche Aufforderung.

Ster advertentie
Ster advertentie