Musici
MAX

Ivan Karizna

foto: ivankarizna.live
  1. Klassiekchevron right
  2. Ivan Karizna

Als telg uit een familie van muzikanten volgde Ivan Karizna les bij Jérôme Pernoo aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Al op negentienjarige leeftijd behaalde hij in 2011 de Derde Prijs in de Tsjaikovskiwedstrijd. Hij won ook de Eerste Prijs in de internationale cellowedstrijden Umanitaria in Milaan (2015) en Luis Sigall in Chili (2016).

Bekijk het optreden van Ivan Karizna & Liza Ferschtman in Musis

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Muziek van Ivan Karizna

Hij trad op als solist met gerenommeerde orkesten zoals het Mariinsky Theatre Symphony Orchestra, de filharmonische orkesten van Sint-Petersburg en Straatsburg en het Slovenian Radio Symphony Orchestra. Ivan Karizna nam ook deel aan talrijke festivals, zoals het Yuri Bashmet International Music Festival en het Festival International van Colmar. Sinds 2016 studeert hij aan de Kronberg Academy bij Frans Helmerson.

Cellist Ivan Karizna werd in 1992 geboren in een muzikantenfamilie in Wit-Rusland. Hij begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Hij kreeg zijn eerste lessen bij Vladimir Perlin toen hij zeven was. Tussen 2009 en 2014 studeerde hij bij Jerôme Pernoo aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs.

Sinds 2016 studeert Ivan aan de Kronberg Academie bij Frans Helmerson. In 2017 won hij de prijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Musiq'3-prijs op de Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in Brussel.

In 2012 nam Ivan deel aan het Chamber Music Connects the World-project, waar hij speelde met Gidon Kremer, Yuri Bashmet en Christian Tetzlaff. Hij nam ook deel aan het Yuri Bashmet International Festival, het International Music Festival in Colmar, het Monte-Carlo Spring Arts Festival en het Mstislav Rostropovich Festival in Berlijn. Karizna trad op met het Mariinsky Orchestra, het St. Petersburg Philharmonic Orchestra, het Orchestre philharmonique de Strasbourg en het Orchestre de Paris.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ivan trad op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Konzerthaus Berlin, de Salle Pleyel en de Salle Cortot in Parijs, de Philharmonie de Paris en de BOZAR in Brussel. Hij heeft reeds opgetreden met talrijke gerenommeerde orkesten, zoals de Moskou Virtuosi, het Mariinski Theatre Symphony Orchestra, het Symfonisch Orkest van Sint-Petersburg, het Filharmonisch Orkest van Strasbourg en het Sloveens Radio Symfonisch Orkest. En Karizna heeft samengewerkt met dirigenten als Valery Gergiev, Ion Marin, Michail Jurowski en Vladimir Spivakov.

Ivan Karizna trad ook op in festivals als het Yuri Bashmet International Music Festival en het Festival International van Colmar. Zijn eerste opname werd gerealiseerd bij het label Soupir in 2016.

In de agenda

En 👉 woensdag 2 februari 2022 treed hij samen Liza Ferschtman op tijdens Maatwerk in het kader van onze actieweek Booster Klassiek.

Alles over Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

Ster advertentie
Ster advertentie