Musici
NTR

Berlage Saxophone Quartet

foto: Sarah Wijzenbeek
  1. Klassiekchevron right
  2. Berlage Saxophone Quartet

Het Berlage Saxophone Quartet behoort tot de top van de saxofoonkwartetten, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Een recent hoogtepunt is hun opname van de Goldbergvariaties van Bach, waarin ze op tien verschillende saxofoons spelen.

Bekijk het optreden van het Berlage Saxophone Quartet in de Doelen

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Beluister het Booster Klassiek-optreden:

Het Berlage Saxophone Quartet ontstond in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Vanaf hun eerste schreden op het podium in 2008 wisten de vier musici hun publiek en de recensenten te boeien. Ze wonnen onder meer een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb in 2011, de Dutch Classical Talent in 2013 en de Kersjes Prijs in 2015. Ze volgden lessen bij het Artemis Quartett in Berlijn om hun niveau als kamermusici tot een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorlopers

Het Berlage Saxophone Quartet is een van de voorlopers van een hele generatie van saxofoonkwartetten die de klassieke muziek inmiddels rijk is. Concerten worden in de handen van het kwartet meer dan alleen een muzikale beleving. De musici zoeken vaak samenwerkingen op met andere disciplines, ze maken videoclips, ze werken samen met schrijver Jan Brokken en muziektheatergroep Via Berlin. Ook werken ze samen met de lichtkunstenaars van Het Blauwe Uur en filmregisseur Sander Burger.

Het repertoire van het kwartet reikt van de renaissane tot de muziek van nu. Kwartetlid Peter Vigh draagt als arrangeur en componist een belangrijk steentje bij aan de verrijking van repertoire voor het saxofoonkwartet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg het Berlage Saxophone Quartet online

Ster advertentie
Ster advertentie