Musici
MAX

The Atlantic Trio

foto: Stefan Fotografiefoto: Stefan Fotografie
  1. Klassiekchevron right
  2. The Atlantic Trio

The Atlantic Trio deelt een passie voor het herontdekken van vergeten meesterwerken. Kort na hun oprichting in 2003 maakte het trio tournees naar verschillende Atlantische kusten (Nederlandse Antillen, Noorwegen). In Gjövik (Noorwegen) werd een jaarlijks Atlantic Chamber Festival opgericht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over het Atlantic Trio

The Atlantic Trio bestaat uit pianist Bas Verheijden, violist Janneke van Prooijen, en cellist Ansfried Plat.

Het herontdekken van vergeten meesterwerken is een van de speerpunten van The Atlantic Trio.
The Atlantic Trio werd opgericht in 2003 en heeft sindsdien zijn naam eer aangedaan: naast een groeiend aantal recitals in Nederland, maakte het trio al tournees naar Curaçao, Aruba en naar diverse steden in Noorwegen.

In Gjövik (Noorwegen) werd een jaarlijks Atlantic Chamber Festival opgericht. Ook werd The Atlantic Trio uitgenodigd voor een masterclass van het Altenberg Trio Wien. In 2008 verscheen er een cd met werken van Taneyev en Mendelssohn, in 2010 kwam de cd Traces of Brahms uit.

De pianotrio’s De tout mon coeur van Willem Wander van Nieuwkerk en De zwarte Monnik (naar Tsjechov) van Alexander Comitas werden opgedragen aan The Atlantic Trio nadat zij hiervan de wereldpremières gaven.

Muziek van The Atlantic Trio

Vanaf 2012 is Janneke van Prooijen hun violiste: in de pers wordt het trio gecomplimenteerd voor het intense en warmbloedige samenspel.

In opdracht van het televisie programma Tiende van Tijl van Tijl Beckand stond The Atlantic Trio in het middelpunt van een opname-project van de complete teruggevonden muziek van (opnieuw een vergeten componist) Charles Beckand, de Luikse overgrootvader van Tijl.

Bij deze opnames werkten zij samen met vele muzikale vrienden, waaronder bariton Maarten Koningsberger, het Nederlands Blazers Ensemble en musici van het Radio Filharmonisch Orkest. In september 2015 verscheen een cd met deze opnames als geschenk bij Aangenaam Klassiek. Het plezier tijdens deze opnamesessies heeft geleid tot een nieuw project van Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio rondom de onbekende bewerkingen voor zang en pianotrio van Ierse en Schotse volksliederen van Ludwig van Beethoven.

Ster advertentie
Ster advertentie