Meer Passiemuziek

René Jacobs dirigeert bijzondere versie Johannes-Passion

foto: Philippe Matsasfoto: Philippe Matsas
  1. Klassiekchevron right
  2. René Jacobs dirigeert bijzondere versie Johannes-Passion

De Nederlandse Bachvereniging speelt in de Grote Kerk in Naarden de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach onder leiding van René Jacobs.

Drie jaar vóór de Matthäus-Passion componeerde Bach in 1724 zijn eerste passie, gebaseerd op het Evangelie van Johannes. Niet eerder in de muziekgeschiedenis was er een passie geschreven van zo'n omvang en met zo'n dramatiek. Met zijn Johannes-Passion verrichtte Bach baanbrekend werk, en bereidde hij de weg voor de Matthäus-Passion.

René Jacobs

De Belgische topdirigent René Jacobs is wereldberoemd om zijn uitvoeringen van vocale oude muziek. Zijn vele cd-opnamen van opera’s, missen en oratoria worden unaniem geprezen! Maar niet iedereen weet meer dat hij ooit is begonnen als countertenor. Sterker nog, René Jacobs was ooit de eerste countertenor die in Nederland voor publiek de alt-aria’s in de Matthäus-Passion zong!

Bekijk de registratie van Bachs Johannes-Passion

Voorafgaand aan de registratie spreekt Paul Witteman hem over zijn keuze voor de bijzondere versie van Bachs passie uit 1725. Een versie die goed aansluit bij de actuele situatie in de wereld.

Bekijk meer informatie over de Johannes-Passion in en het programmaboekje.

Ster advertentie
Ster advertentie