Maatwerk

Sílvia Sequeira wint operawedstrijd ARIA

MAX
foto: Omroep MAX
  1. Klassiekchevron right
  2. Sílvia Sequeira wint operawedstrijd ARIA

Zondagavond 20 november werd sopraan Sílvia Sequeira uitgeroepen tot de winnaar van ARIA. De finale van de operatalentenjacht van Omroep MAX was te zien op NPO 1 en trok 980.000 kijkers.

De Portugese Sílvia nam het in de finale op tegen twee andere talentvolle operazangers, Pim van Drunen en Mira Alkhovik.

Sílvia zong Dich, Teure Halle uit de romantische opera Tannhäuser van Richard Wagner. Pim kroop in de huid van Nemorimo uit de opera L'elisir d'amore van Gaetano Donizetti en bezong de succesvolle werking van de liefdesdrank met de aria Una furtiva lagrima. Ook Mira bracht een aria uit L'elisir d'amore. Zij zong de aria Prendi, per me sei libero.

De operatalenten werden de afgelopen weken beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Tania Kross, Rosemary Joshua en Floris Kortie en door de mysterieuze Secret Judge. Tijdens de finale werd de identiteit onthuld van dit geheimzinnige jurylid. Het bleek te gaan om operazanger Marco Bakker.

Bekijk de finale van ARIA 2022

Maandagmiddag 21 november was Sílvia te horen in het NPO Radio 4-programma Maatwerk, waarin ze vertelde over haar ervaringen en de finale.

Sílvia in Maatwerk

Ster advertentie
Ster advertentie