Maatwerk
MAX

Organist Gerwin Hoekstra (30) overleden

foto: Maatwerkfoto: Maatwerk
  1. Klassiekchevron right
  2. Organist Gerwin Hoekstra (30) overleden

Verdrietig nieuws uit de orgelwereld: organist Gerwin Hoekstra (30) is zondag 27 november overleden aan de gevolgen van kanker. Sinds 2020 was hij organist van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

Gerwin studeerde bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij sloot daar zijn opleiding cum laude af. Vervolgens studeerde hij in de Verenigde Staten en won prijzen op nationale en internationale concoursen.

Bij terugkomst in Nederland werd hij aangesteld als vaste bespeler van het Müller-orgel in Leeuwarden. Dit orgel van de Grote of Jacobijnerkerk wordt door sommigen wel het mooiste orgel van Nederland genoemd.

Maatwerk presentator Sander Zwiep ging in 2020 voor zijn podcast Voor het orgel de Kerk in op bezoek bij Gerwin Hoekstra. Hij sprak met hem over zijn nieuwe functie in Leeuwarden en over het Müller-orgel.

Voor het orgel de kerk in - afl.1: Bolsward en Leeuwarden - Voor het orgel de kerk in

Gerwin Hoekstra was in september 2020 te gast in de Maatwerk rubriek De Pijplijn. Hierin bracht hij een ode aan het Müller-orgel in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

De Pijplijn #3

In Maatwerk werd stilgestaan bij het overlijden van Gerwin. We lieten een opname uit 2020 horen gemaakt in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Gerwin speelde daar Jesu, joy of Man's desiring van Bach.

Ster advertentie
Ster advertentie