Luistertip

Nieuwe podcast: Keihard Klassiek

foto: BNNVARAfoto: NPO Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe podcast: Keihard Klassiek

Klassieke muziek lijkt misschien stoffig en heilig. Maar in de podcast Keihard Klassiek laat Jan van Poppel horen dat het tegendeel waar is.

In de derde aflevering van Keihard Klassiek gaat Jan in gesprek met Sarah Neutkens.

Ze is componist, pianist, acteur, schrijver, beeldend kunstenaar, model en studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen. Kortom: een duizendpoot! Al op zesjarige leeftijd kroop ze achter de piano om Bach te spelen, maar legde het aan de kant om zelf te gaan componeren. Sarah speelt live in de studio haar eerste compositie 'Hexagon', die ze schreef toen ze 11 jaar oud was. Ze is eigenwijs en volgt keihard haar eigen weg!

#3 - Keihard eigenwijs met Sarah Neutkens (KORT)

Sarah Neutkens speelt haar eerste nummer 'Hexagon'

In de tweede aflevering van Keihard Klassiek gaat Jan in gesprek met het West Side Trio.

Klassiek geschoold en ervaren in de jazz- en popmuziek verleggen zij de grenzen van de klassieke muziek. Dat doen ze door meer dan alleen maar klank te maken met hun viool, altviool en cello. Voor hun muziek gebruiken ze namelijk kabels, versterkers, effectpedalen en hun stemmen. Met die instrumenten spelen ze niet alleen in de standaard concertzalen, maar ook in Tivoli Vredenburg en het North Sea Jazz Festival. Keihard dus!

#2 - Keihard strijken met West Side Trio (KORT)

West Side Trio speelt hun nieuwe single 'Red Sun'

In de eerste aflevering van Keihard Klassiek gaat Jan in gesprek met Reginald Somai, een pianist uit Rotterdam.

Hij droomde ervan voetballer te worden, haalde de jeugd van Excelsior, maar brak nooit door vanwege blessures. Hij begon met piano spelen, en zonder ook maar één noot te kunnen lezen, klinkt dat inmiddels fantastisch. Reginald speelt live in de studio en daarnaast bespreekt professor Maarten alle mooiste nieuwe klassieke releases!

#1 - Keihard raken met Reginald Somai (KORT)

Reginald Somai speelt zijn nieuwe single 'Echoes of Departure'

Benieuwd naar de XL-versie? Ga naar npoklassiek.nl/keihard.

Psst... Alle muziek uit de podcast kun je hier terugluisteren.

Focus: de studienachten van NPO Klassiek

De examens komen eraan... en NPO Klassiek helpt je bij het blokken! Van 22 t/m 26 mei bieden wij jou de Focus-studienachten met muziek waar je extra goed bij kunt studeren. Aan de hand van muziek die ideaal is voor concentratie en focus, op maat gemaakte visuals en de zogeheten Pomodoro-techniek geven wij jou de optimale studeerervaring.

Kijk voor alle informatie en muziek om perfect op te kunnen studeren:

Focus: de studienachten

Ster advertentie
Ster advertentie