Luistertip

Abdelkader Benali - Aflevering 3 in de podcast Vierhaal

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Klassiekchevron right
  2. Abdelkader Benali - Aflevering 3 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de derde aflevering is Abdelkader Benali te gast.

In Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. Hij doet dit door schrijvers uit de nodigen een nieuw verhaal te schrijven op een, door hen zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met ze over hun muzikale opvoeding, luistert naar fragmenten van hun favoriete klassieke muziek én wil weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Een van de schrijvers die te gast is bij Giel is Abdelkader Benali.

Hij schrijft romans, toneel, is recensent voor het Algemeen Dagblad en de Volkskrant en heeft een tweewekelijkse column in Trouw. Zijn debuutroman Bruiloft aan zee werd in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, en won hem uiteindelijk met zijn tweede roman, De langverwachte (2003).

Abdelkader is groot liefhebber van klassieke muziek. Het kwam zijn leven binnen via de reclame van ‘Ajax schoonmaakmiddel’ waar een paar huisvrouwen vrolijk danste op Carmen van Georges Bizet.

Sindsdien bezoekt hij graag Het Concertgebouw in Amsterdam en draait hij in zijn vrije tijd het liefst 4 Ballades van Johannes Brahms (in de uitvoering van Glenn Gould) of naar het Forrellenquintett van Franz Schubert.

Abdelkader heeft zijn verhaal geschreven op Danse Macabre van de componist Camille Saint Saëns, waar hij een bijzondere link mee heeft.

Quote

Klassieke muziek kwam mijn leven binnen via de tv-reclame van een schoonmaakmiddel waar huisvrouwen vrolijk op Bizet dansten

Abdelkader Benali

#3 - Vierhaal met Abdelkader Benali

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie