Luistertip

Kasper Peters - Aflevering 5 in de podcast Vierhaal

foto: UitgeverijPassage
  1. Klassiekchevron right
  2. Kasper Peters - Aflevering 5 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de vierde aflevering is dichter Kasper Peters te gast.

In Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. Hij doet dit door schrijvers uit de nodigen een nieuw verhaal te schrijven op een, door hen zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met ze over hun muzikale opvoeding, luistert naar fragmenten van hun favoriete klassieke muziek én wil weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Een van de schrijvers die bij Giel aanschuift is Kasper Peters. Hij is dichter, schrijft proza, maakt voorstellingen, is ex-stadsdichter van Groningen en geeft tot op de dag van vandaag poëzieles op scholen, waar hij naartoe gaat per brommer. Hij staat daarom ook wel bekend als ‘De Brommerdichter’.


Quote

’Muziek van Satie is voor mij onlosmakelijk verbonden met de geur van hasj. Mijn vader rookte dit terwijl hij piano speelde’

Kasper Peters

De vader van Kasper speelde piano, en speelde het liefst muziek van Erik Satie, terwijl hij ondertussen een volle joint hasj rookte. Hasj & Satie zijn sindsdien voor Kasper onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kasper heeft zijn verhaal geschreven op het stuk Clair de Lune van Claude Debussy. Hij leerde het stuk kennen als kind, toen hij knecht was van een kunstenaar die Debussy draaide in zijn atelier.
Deze keuze heeft hij niet zomaar gemaakt, want de maan is voor hem een terugkerend thema in zijn leven.

Benieuwd geworden waarom dat is? Luister de aflevering met Kasper Peters.

#5 - Vierhaal met Kasper Peters

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie