Luistertip

Yentl van Stokkum - Aflevering 4 in de podcast Vierhaal

foto: BNNVARA
  1. Klassiekchevron right
  2. Yentl van Stokkum - Aflevering 4 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de vierde aflevering is dichter en schrijver Yentl van Stokkum te gast.

In Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. Hij doet dit door schrijvers uit de nodigen een nieuw verhaal te schrijven op een, door hen zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met ze over hun muzikale opvoeding, luistert naar fragmenten van hun favoriete klassieke muziek én wil weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Een van de schrijvers is Yentl van Stokkum. Ze is dichter, schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde ‘Writing for Performance’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze stond met haar werk onder andere op Lowlands. Vorig jaar kwam haar debuutbundel Ik Zeg Emily uit.

Yentl komt uit een muzikale familie met een moeder die altijd in koren zong en met kerkorganisten als grootouders. Zelf had ze pianoles maar viel op een gegeven moment door de mand omdat de enkel de handbeweging van haar lerares imiteerde.

Ze luistert graag naar de muziek van Clara Schumann en is dol op de Kaffeekantate van Johann Sebastian Bach!
Yentl schrijft haar verhaal op het stuk Fulgura Frango van de Nederlandse componiste Christina Viola Oorebeek.

Quote

Ik viel tijdens pianoles door de mand omdat ik enkel de handbeweging van mijn lerares nadeed.

Yentl van Stokkum

#4 - Vierhaal met Yentl van Stokkum

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie