Luistertip
AVROTROS

Coronation Special van de podcast England, My England

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Coronation Special van de podcast England, My England

In een speciale editie van de AVROTROS & NPO Klassiek podcastserie England, My England geeft Ab Nieuwdorp samen met radiomaker, journalist en voormalig Verenigd Koninkrijk-correspondent Tim de Wit een vooruitblik op de kroning van koning Charles de derde.

Luister naar de Coronation Special:

De kroningsceremonie die plaatsvindt in Westminster Abbey ademt Britse traditie en symboliek. Ab neemt samen met Tim de luisteraar mee in de verhalen achter de kroning en de muziek. Op 6 mei vindt de kroning plaats van koning Charles de derde, maar wie waren bijvoorbeeld Charles de Eerste en Charles de Tweede? Wat is het verhaal achter een bijzondere, eeuwenoud koninklijk lepeltje? Ook wordt de modernisering van het koningshuis besproken en nemen ze de artiesten van het kroningsconcert kort onder de loep.

Quote

"Als Anglofiel kijk ik watertandend uit naar de Kroningsceremonie: een moment waarop Engelse traditie en muziek centraal staan. Het is een uniek moment. Waar je op moet letten en waarom juist deze muziekstukken te horen zijn, vertel ik in deze speciale aflevering van mijn podcast."

Ab Nieuwdorp

Tim de Wit, die zelf op 6 mei op NPO 1 live verslag doet (vanuit de studio) van de kroning, heeft ook veel affiniteit met de muziek die zal klinken tijdens de kroning in Westminster Abbey. De Coronation Special brengt het publiek alvast in de stemming met een uitgebreid gesprek over koning Charles, traditie, modernisering en de mooiste kroningsmuziek.

Concert voorafgaand aan de kroningsceremonie rechtstreeks op NPO Klassiek

Ab Nieuwdorp presenteerde op 6 mei het concert voorafgaand aan de kroningsceremonie van Charles III in Een goedemorgen met…Kroningsspecial.

Zaterdag 6 mei 09:45 - 12:00 uur
Coronation Orchestra o.l.v. Antonio Pappano, m.m.v. Alis Huws (harp), Pretty Yende (sopraan)
Rechtstreeks vanuit Westminster Abbey, Londen

De liefde voor klassieke muziek begon voor Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Klassiek, met een fascinatie voor Engelse componisten. Het leidt naar een studie Tuba aan het Koninklijk Conservatorium en Engels aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn masterfase studeert en doceert hij een jaar aan de Universiteit van Bristol en wordt hij daar toegelaten tot het symfonieorkest.

Over England my England
In deze podcastserie duikt Ab Nieuwdorp in de wereld van de Engelse Muziek. Hij neemt je mee naar de mooiste muziek van bekende Britse componisten zoals Elgar en Purcell, maar ook minder bekende namen komen voorbij. England, My England is ook een persoonlijke zoektocht: Ab probeert te doorgronden en te benoemen wat Engelse muziek nou zo typisch Engels maakt; hoe klinkt de Britse Ziel?

Luister naar de podcast England, My England:

England My England

England My England

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie