Luistertip

Joost Oomen - Aflevering 1 in de podcast Vierhaal

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Klassiekchevron right
  2. Joost Oomen - Aflevering 1 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de eerste aflevering is dichter, schrijver en performer Joost Oomen te gast.

Giel Beelen nodigt Joost Oomen uit om een nieuw verhaal te schrijven op een, door hem zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met Joost over z'n muzikale opvoeding. Hij laat een aantal fragmenten van z'n favoriete klassieke muziek horen. Én Giel wil natuurlijk weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Je kunt Joost Oomen kennen van zijn deelname aan het vorige seizoen van De Slimste Mens én van zijn debuutroman Het Perenlied dat een jaar geleden uitkwam.

Oomen trad op op alle grote festivals en podia van Nederland en in Italië, Frankrijk en Portugal. Na het uitkomen van zijn roman Het Perenlied werd hij door de Volkskrant uitgeroepen tot Literair Talent 2021.

Tijdens deze aflevering gaat Joost met Giel terug naar zijn kindertijd en het bezoeken van de Matthäus-Passion met zijn broer. Ook laat hij een bijzonder speeldoosje horen en vertelt hij wat klassieke muziek voor functie had in zijn studententijd.

Quote

We hingen ‘s nachts onze luidsprekers uit het raam en draaiden Beethoven en Dvorák voor de dronken kroeggangers in Groningen

Joost Oomen

De muziek die Joost gebruikt voor zijn eigen geschreven verhaal is het Eerste vioolconcert van Max Bruch.

#1 - Vierhaal met Joost Oomen!

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie