Luistertip

Nieuwjaarsmysterie: Zorgde een familievete voor de dood van Johann Strauss sr.?

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwjaarsmysterie: Zorgde een familievete voor de dood van Johann Strauss sr.?

Het nieuwe jaar begint met een spannend verhaal... want wat was er aan de hand bij de Oostenrijkse walsenfamilie Strauss?

Geen nieuwjaarsdag zonder het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker in Wenen! De bekende uitsmijters van het concert zijn altijd walsen van de familie Strauss. De walsen klinken vrolijk, maar de familiegeschiedenis van de Straussen zit vol ophef, drama, ruzie en spanning. Een vroege dood, rivaliteit, bedrog en zelfs een ingrijpende brand, met voorbedachte rade... Wat was er allemaal aan de hand? Ontdek in de nieuwjaarsspecial van de podcast Klassieke Mysteries samen met Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde de bizarre familiegeschiedenis van Johann sr., Johann jr., Eduard en Josef Strauss.

Klassieke Mysteries
In de podcast Klassieke Mysteries duikt Rebecca van der Weijde samen met mijn partner-in-crime Ab Nieuwdorp in de fascinerende en geheimzinnige verhalen rondom het leven, maar vooral de dood, van klassieke componisten. Naast de reguliere afleveringen, waarin Ab en Rebecca in de voetsporen treden van de componisten in steden als Wenen, Parijs en Warschau, maken ze ook specials rondom de feestdagen. Zo ontrafelden ze rondom Kerst verhalen over het lied Stille Nacht, Heilige Nacht, de wonderbaarlijke kerstmotetten van Francis Poulenc en de geheimzinnige Christmas Carols van Benjamin Britten.

Ster advertentie
Ster advertentie