Luistertip

Helena Hoogenkamp - Aflevering 2 in de podcast Vierhaal

foto: BNNVARA
  1. Klassiekchevron right
  2. Helena Hoogenkamp - Aflevering 2 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de tweede aflevering is Helena Hoogenkamp te gast.

In Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. Hij doet dit door schrijvers uit de nodigen een nieuw verhaal te schrijven op een, door hen zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met ze over hun muzikale opvoeding, luistert naar fragmenten van hun favoriete klassieke muziek én wil weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Een van de schrijvers is Helena Hoogenkamp. Helena schreef toneelstukken, poëzie en stond op Lowlands en Oerol. Dit jaar debuteerde Helena met de roman Het aanbidden van Louis Claus. De roman werd bekroond met vier sterren door De Volkskrant en het NRC Handelsblad.

Op dit moment schrijft Hoogenkamp aan een vervolg op Het Aanbidden van Louis Claus en is Helena bezig om een persoonlijk verhaal over een preventieve oncologische operatie op te schrijven in het boek, dat de titel Antiboy gaat krijgen.

Als kind keek Helena veel naar de film Fantasia (Disney, 1940). Daarmee raakte Helena al snel bekend met veel klassiekers, zoals De Notenkraker en Het Zwanenmeer.

Het verhaal heeft Helena geschreven op het stuk L'apprenti sorcier (De tovenaarsleerling) van componist Paul Dukas. Dit stuk is gebaseerd op een gedicht van Goethe.

Quote

Als ik dit stuk hoor zie ik altijd Mickey Mouse voor me.

Helena Hoogenkamp

#2 - Vierhaal met Helena Hoogenkamp

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie