Luisteren

Bekijk de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging

foto: NTRfoto: NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Bekijk de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging

Van de honderden jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus-Passion van Bach is er één het beroemdst: die door de Nederlandse Bachvereniging op Goede Vrijdag in de Grote Kerk in Naarden. Na 100 jaar is deze bijzondere gebeurtenis immaterieel erfgoed geworden. Hier kun je de complete uitvoering bekijken in een prachtige videoregistratie.

Ieder jaar op Goede Vrijdag verzamelt een groot publiek zich bij de Grote Kerk in Naarden. Allerlei mensen wachten vol spanning af, van klassiekemuziekliefhebbers tot hoogwaardigheidsbekleders. De kaartjes voor deze uitvoering van Bachs Matthäus-Passion zijn soms al een jaar van tevoren uitverkocht.

Afscheid van dirigent Jos van Veldhoven

Ook in het jaar van deze opname, 2018, zat de kerk weer stampvol. Deze uitvoering van de Matthäus was namelijk extra bijzonder: Jos van Veldhoven, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, nam na 35 jaar afscheid. Voor het laatst dirigeerde hij de Nederlandse Bachvereniging in de Matthäus.

Bekijk de Matthäus-Passion uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie