LET'S GO KLASSIEK

De beste koormuziek komt uit Estland

  1. Klassiekchevron right
  2. De beste koormuziek komt uit Estland

Zuivere schoonheid, betovering en meditatie. Dat kan je verwachten als het beste koor van Estland in concert gaat. De Baltische koortraditie is ongeëvenaard, een must-listen voor iedereen op zoek naar een rustpunt. Op het programma de spirituele muziek van Arvo Pärt en verborgen pareltjes van Cyrillus Kreek.

Wie: Estonian Philharmonic Chamber Choir, Wat: Spirituele koormuziek van Pärt en Bach, Waar: SPOT/De Oosterport (Groningen), Wanneer: dinsdag 18 april
Prachtige koormuziek uit Estland

Voor de liefhebbers van... filmcomponist Hans Zimmer, componisten Eric Whitacre en Erik Satie en de Matthäus-Passion.

De zingende revolutie. Estland heeft zijn vrijheid zelfs te danken aan hun koortraditie. Op 23 augustus 1989 maakten ze een menselijke ketting door het land. 👬👬👬 Twee miljoen mensen zongen tegelijkertijd de verboden Estse volksmuziek, een ongekend protest tegen het communistische regime.

Indrukwekkend koorzang. Deze diepgewortelde connectie met hun muziek maakt de koren uit Estland tot de besten van de wereld. 🗣🎶 Al helemaal als ze muziek van eigen bodem spelen: Arvo Pärt, 's werelds populairste hedendaagse componist. Alleen live kan je dat pas écht meemaken. Naast de verstilde muziek uit Estland zingt het koor ook motetten van J.S. Bach. Eveneens een diepreligieuze componist, op zoek naar troost en rust.

Let's Go. Dinsdagavond 18 april bezoekt het Ests Filharmonisch Kamerkoor Groningen. Te horen in SPOT/De Oosterpoort (met flinke korting t/m 29 jaar!).

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg via onderstaande kanalen het Estonian Philharmonic Chamber Choir
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op spotify
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op facebook
Ga naar de home van Let's Go Klassiek

Meer Pärt? Check de podcast.

Het pad van Pärt

Het pad van Pärt

Ster advertentie
Ster advertentie