LET'S GO KLASSIEK

Hier moet je heen

  1. Klassiekchevron right
  2. Hier moet je heen

Bij twijfel: LET'S GO KLASSIEK... Een overzicht!


Klik op het ^ naast de week om het menu uit te klappen

Week 22 (29 t/m 4 juni) | Let's Go Klassiekchevron down

20:15 - 22:30 - Het geluid van overwinning

Je bent een componist en schrijft een symfonie voor de overwinning op Nazi-Duitsland, maar die wordt binnen twee jaar al verboden. Wat betekent de overwinning dan nog? Pynarello bouwt hier een vragend concert omheen en nodigt dè Nederlandse saxofonist van het moment uit: Kika Sprangers. Jazz staat voor grote muzikale vrijheid.

06:00 - 08:00 - Zonsopkomstconcert

Kabbelend water, midden op de wei en alles in een oranje gloed. Trek je warme kleren aan, want dit is een zonsopkomstconcert. Prachtige klassieke muziek aan de oever van de IJssel, om zes uur 's ochtends. Unieker krijg je het niet!

19:30 - 22:00 - Breakdance op klassieke muziek

Een wervelend project dit. Musici van het Rotterdam Philharmonisch Orkest en artiesten van Maas theater en dans komen met een aanstekelijke mix. Breakdance steelt de show, de muziek kent geen grenzen.

Week 23 (5 t/m 11 juni) | Let's Go Klassiekchevron down

12:30 - 13:00 - Gratis lunchconcerten

De grote symfonieorkesten van het land kan je ook gratis bewonderen! Af en toe geven ze lunchconcerten op de woensdagmiddag, en die zijn voor iedereen toegankelijk. Bij zo'n lunchconcert is de sfeer altijd relaxed, dat werkt hartstikke leuk voor een eerste keer klassiek 🤩

19:30 - 21:30 - Dansthriller mixt hiphop en ballet

Het streven om eeuwig jong te blijven: hoofdpersoon Dorian Gray verliest zichzelf totaal in zijn obsessie met schoonheid. Het boek van Oscar Wilde is omgezet in een meeslepende mix van hiphop en ballet. Met filmische muziek van Joey Roukens, de stem van een nieuwe generatie componisten.

18:30 - 23:59 - Arabische hits in Het Concertgebouw

Popster Nawal El Zoghbi zingt samen met het Nederlands Kamerorkest. Balletdansers bewegen op traditionele klanken van de ud. Oftewel: Arabische popmuziek en westerse kunst komt samen. Een avondvullende belevenis met muziek, mode, film, eten en drinken.

Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie