LET'S GO KLASSIEK

1001 nacht met Abdelkader Benali

  1. Klassiekchevron right
  2. 1001 nacht met Abdelkader Benali

De meest romantische én spannendste sprookjeswereld komt uit het Midden-Oosten. Schrijver Abdelkader Benali draagt voor uit Duizend-en-één-nacht, terwijl Club Classique het woord laat samensmelten met alle heerlijke klassieke muziek die is bedacht bij de exotische verhalen.

Wie: Club Classique & Abdelkader Benali. Wat: Sjahrazade. Waar: Het Stift in Weerselo. Wanneer: vrijdag 25 augustus.
Sensuele Melodieën

Voor de liefhebbers van... de Fata Morgana in de Efteling, Disneyfilms en romantische muziek.

Sprookjeswereld uit het Midden-Oosten. Denk aan 'Aladin en de wonderlamp' en 'Sinbad de zeeman'. 🪔🧞 Een grote inspiratiebron voor de klassieke componisten. Zij konden zich helemaal uitleven met exotische klanken en sensuele melodieën. Club Classique kiest de mooiste stukken uit om het gesproken woord van Abdelkader Benali te omlijsten.

Sjahrazade en de bloeddorstige tiran. Het verhaal gaat dat de dappere vrouw Sjahrazade de verhalen vertelde om vrouwen uit de handen van de sjah van Bagdad te houden. 🧕🏽 Ze vertelde elke avond onvoltooide verhaal aan de tiran zodat hij haar moest sparen om het einde te horen. 1001 nachten hield ze dit vol. Een raamvertelling van meer dan tweeduizend jaar oud!

Let's Go. Ervaar 1001 nachten in woord en muziek vrijdagavond 25 augustus bij het Stiftfestival in het schattige dorpje Weerselo in Overijssel. Het festival loopt van 19 t/m 27 augustus met als thema 'een reis rond de Middellandse Zee'.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Club Classique via onderstaande knoppen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie