LET'S GO KLASSIEK

Jonny Greenwood (van Radiohead) gaat klassiek

  1. Klassiekchevron right
  2. Jonny Greenwood (van Radiohead) gaat klassiek

Gitarist Jonny Greenwood kan zo veel... Als hij niet voor Radiohead nummers schrijft, legt hij zich toe op klassieke instrumenten. In dit concert klinkt zijn There Will Be Blood Suite. De cross-over is compleet met jazzpianist Brad Mehldau die eigen muziek komt spelen met het orkest.

Wie: Jazzpianist Grad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest spelen minimal music en filmmuziek van Jonny Greenwood. In TivoliVredenburg Utrecht op woensdag 24 mei.
De Klassieke versie van Radiohead

Voor de fans van... alternatieve rockband Radiohead, jazzpianisten Bill Evans en Keith Jarret, en Canto Ostinato.

Filmmuziek. Jonny Greenwood vond zichzelf weer helemaal opnieuw uit in de filmmuziek. Hij schrijft met een donkere klank, passend bij de grimmige sfeer van wildwestfilm There Will Be Blood uit 2007. 🐎🌵 Iedereen stond versteld. Zijn stijl lijkt duidelijk geïnspireerd op die van minimalistische componist Philip Glass. Bij dit concert wordt diens Symphony No. 3 ernaast gezet, mooie vergelijking!

Klassiek met swing. Er is een rijke geschiedenis van klassiek pianisten die de jazzkant opgaan. 🎹 Brad Mehldau is één van de nieuwe grootheden uit Amerika. Met zijn pianoconcert keert hij nu terug naar de roots. Een spannende cross-over!

Let's Go. Woensdagavond 24 mei soleert Brad Mehldau zelf in TivoliVredenburg (Utrecht), begeleid door het Nederlands Kamerorkest. Leuke tip: onder de 30 jaar kost het nauwelijks iets, maar €12,50!

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Jonny Greenwood via onderstaande knoppen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie