LET'S GO KLASSIEK

Kate Bush op de stadscarillon

  1. Klassiekchevron right
  2. Kate Bush op de stadscarillon

Een bijzonder stukje Nederlands erfgoed: de carillon. Het zwaarste muziekinstrument dat er bestaat, want de carillon is een volwaardig klokkenspel! Op 30 juli speelt het duo Hemmel & Eerde een ode aan Kate Bush: zij wordt die dag 65 jaar. Leuk om op te letten als je in Enschede of Oldenzaal bent die dag: herken jij ook de nummers?

Wie: Twents Beiaarduo Hemmel & Eerde. Wat: Bach, Barnes, Bush & Beiaard. Waar: Enschede en Oldenzaal. Wanneer: zondag 20 juli.
De klank van de stad

Overweldigend. Iedereen weet natuurlijk hoe kerkklokken luiden, maar een geoefende bespeler (een beiaardier heet je dan) kan de meest ingewikkelde liedjes uitspelen. De klokken klinken over de hele stad: deze muziek is voor iedereen! Altijd wonderlijk als de klanken over de stad neerdalen. Maar voor de beste ervaring moet je bij de kerk zelf staan. ⛪

Jarig. Op zondag 30 juli wordt Kate Bush 65 jaar! Vier van haar nummers zijn omgeschreven voor de magische klank van de carillon. 🔔 Je hoort Wuthering Heights, Babooshka, Army dreamers en Cloudbusting. En dat naast prachtig klassiek werk: van grootheid Bach tot carillonexpert Ronald Barnes.

Let's Go. Zondag 30 juli om 13:00 start het carillonconcert bij de St. Jacobuskerk in Enschede. Om 20:00 kan Oldenzaal genieten van de klokken in de St. Plechelmusbasiliek.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie