LET'S GO KLASSIEK

Italië: drama, glorie en pure schoonheid

  1. Klassiekchevron right
  2. Italië: drama, glorie en pure schoonheid

Het mooiste wat Italië te bieden heeft, dat hoor je binnenkort in Het Concertgebouw. Het orkest van Milaan komt op bezoek om Giuseppe Verdi te spelen. De operacomponist weet precies de juiste snaren te raken: bloedmooie aria's, levendige verhalen, spektakel bij het orkest. Alle Italianen kennen zijn muziek!

Wie: Riccardo Chailly met orkest uit Milaan. Wat: Tutto Verdi! Waar: in het Concertgebouw Amsterdam op woensdag 6 september.
Waan je in Italië

Dit klinkt als... een samenvloeiing van grootse filmmuziek (zoals John Williams) met de mooiste ballads (zoals Barcelona van Queen).

Italiaanse dirigent Riccardo Chailly is in Amsterdam een levende legende, want vroeger was hij hier chef-dirigent. Hij neemt deze keer het orkest van het Teatro alla Scala in Milaan mee. Bijzonder, want dat is waar de meeste Verdi-opera's ooit in première zijn gegaan. Een authentieke ervaring wordt dit! 🇮🇹

Belcanto heet de operastijl van Verdi. Letterlijk betekent dat 'mooi zingen', en dat zegt genoeg. Het gaat hier om alle emotie uit de stem te halen. 🗣♫ Ze spelen de bekendste fragmenten uit de opera's van Verdi waar iedereen een zwak voor heeft: Aïda, Machbeth en Il trovatore.

Let's Go. Woensdagavond 6 september een volledig Verdiprogramma, gespeeld door de Italianen zelf. Om 20:15 uur in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Riccardo Chailly via onderstaande afbeeldingen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie