LET'S GO KLASSIEK

Swing en jazz: klassiek uit Amerika

  1. Klassiekchevron right
  2. Swing en jazz: klassiek uit Amerika

Het Nederlands Philharmonisch Orkest presenteert Amerikaanse muziek op zijn best. Met muziek van de swingende George Gershwin, de Afro-Amerikaanse vrouw Florence Price en grondlegger van hét Amerikaanse geluid Aaron Copland. Dit is een concert voor de levensgenieters.

Wie: Nederlands Philharmonisch en Joshua Weilerstein. Wat: de Amerikaanse Componisten. Waar: in Het Concertgebouw Amsterdam op zondagmiddag 14 mei.
Een diverse samenleving

Voor alle fans van... Broadwaymusicals (zoals The West Side Story), New Orleans jazz (zoals van Louis Armstrong) en het bigbandgeluid van Duke Ellington.

Het Amerikaanse geluid. 🗽🦅 De levendige nieuwe ritmes uit de jazz vloeiden samen met de lyriek uit de klassieke muziek. Zo ontstond rond de jaren 1900 een frisse en up-beat klank in de concertzalen. De diversiteit van de Amerikaanse samenleving kan je eindelijk terugzien in de muziek, nu bijna vergeten zwarte componisten als Florence Price - helemaal terecht - terug op hun voetstuk worden gebracht.

Grote namen prijken op het programmaboekje: de frisse dirigent Joshua Weilerstein, zelf uit Amerika, en sterpianist Marc-André Hamelin, die wel raad wet met de vuurwerkshow van Gerswhins pianoconcert. 🎆💥 Dat betekent een spetterend middagje. Over the top, zoals alleen Amerika dat kan.

Let's Go. Bezoek zondagmiddag 14 mei de klassieke muziektempel van Nederland: Het Concertgebouw in Amsterdam. Daar speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest dit Amerikaanse programma.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg het Nederlands Philharmonisch Orkest
Volg deze artiest, locatie of event op Facebook
Volg deze artiest, deze locatie of dit event op Instagram
Volg deze artiest, locatie of event op Spotify
Volg deze artiest, deze locatie of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, deze locatie of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie