LET'S GO KLASSIEK

Componisten van kleur

  1. Klassiekchevron right
  2. Componisten van kleur

Invloedrijk in hun tijd, maar langzaam vergeten: het bekende lot van componisten van kleur. Musici als James Oesi en Djuwa Mroivili laten van zich horen, want in deze muziek zit echt iets nieuws. Een toegankelijk concert met composities geïnspireerd op spirituals en traditionals, belangrijke Afro-Amerikaanse volksmuziek.

Wie: James Oesi (contrabas) en Djuwa Mroivilli (piano) spelen Spirituals en traditionals in Muziekgebouw aan 't IJ op zaterdag 29 juli
SPIRITUALS EN TRADITIONALS

Klinkt als... Amazing Grace, oude blues en een vleugje Broadway.

Terrasconcert. Dat betekent lekker eten, een drankje, fenomenaal uitzicht over het IJ in Amsterdam. En natuurlijk... topmuziek om het af te maken. De swingende contrabas en zwoele piano zorgen voor zomerse sferen op dit terrasconcert. ☀️

Nieuwe ontdekkingen. Zoals Robert Nathaniel Dett. Deze Afro-Amerikaanse componist vertelt in zijn muziek verhalen van slaven uit het Zuiden en tovert melodieën van spirituals om naar grootse klassieke muziek. 🤲🏾🤲🏽🤲🏿 Naast de diverse muziekkeuze hoor je ook Westerse composities: hoe klinkt dat naast elkaar?

Let's Go. Vrijdag 29 juli wordt het café bij het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam omgetoverd tot concertlocatie. Vanaf 18:00 gaat het restaurant open voor de bezoekers, om 20.00 is het concert van Djuwa Mroivili en James Oesi.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VOLG JAMES OESI
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie