LET'S GO KLASSIEK

Hypervrolijke Mozart door onze sterviolist Janine Jansen

  1. Klassiekchevron right
  2. Hypervrolijke Mozart door onze sterviolist Janine Jansen

Zo vrolijk heb je muziek niet eerder gehoord. De jonge Wolfgang Amadeus Mozart, daar was geen houden aan: zijn muziek springt in het rond en weet altijd een glimlach op het gezicht te toveren. Aan de wereldberoemde Nederlander Janine Jansen om de viool te laten meedansen!

Wie: sterviolist Janine Jansen & Camerata Salzburg spelen vrolijke vioolconcerten van Mozart in Spot/De oosterpoort te Groningen. Wanneer: o pwoensdag 3 mei om 20:15 uur.
Vioolconcerten op een Stradivarius

Voor wie geniet van... foute zomerhits, de film Amadeus en André Rieu.

Oostenrijks feestje. 🇦🇹 Iedereen kent wel Mozart, met zijn korte maar bewogen leven. Het toppunt van klassieke muziek! De componist in Oostenrijk wist het geluid uit zijn tijd perfect te vangen. Dansen voor de adellijke elite en een show neerzetten met alle virtuositeit, maar ook de vele taboes uit die tijd de maat nemen. Voor deze sfeer zit je helemaal goed met Camerata Salzburg, bestaande uit topmusici van Mozarts geboortestad.

Miljoenen euro's. Janine Jansen speelt op een Stradivariusviool (uit 1715!). Om jaloers op te zijn, want dat is voor weinig violisten weggelegd. Miljoenen euro's kost het instrument... 💰💵 Zo'n concert is perfect om de proef op de som te nemen: klinkt het echt zó fenomenaal?

Let's Go. Woensdagavond 3 mei spelen Janine Jansen en Camerata Salzburg vier composities van Mozart, als onderdeel van hun Europese tournee. Dat is in Groningen, bij concertzaal SPOT/De Oosterpoort.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Janine Jansen via onderstaande kanalen
Volg deze artiest, locatie of event op Facebook
Volg deze artiest, deze locatie of dit event op Instagram
Volg deze artiest, locatie of event op Spotify
Volg deze artiest, deze locatie of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, deze locatie of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie