LET'S GO KLASSIEK
NTR

Rockgitarist komt met meesterlijke minimal

foto: Let's Go Klassiekfoto: Let's Go Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Rockgitarist komt met meesterlijke minimal

🎸 Gitarist Bryce Dessner is bekend van indierockband The National, maar hij rockt ook keihard in de klassieke muziek. Niet iedereen kent zijn kant als componist, tijd om die te ontdekken! En dat kan bij het Minimal Music Festival in Amsterdam. Hoe klinkt zijn rockgeluid door in klassieke instrumenten?

Wie: Ensemble Asko Schonberg speelt Minimal music van Bryce Dessner en Steve Reich in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam op woensdag 12 april.
Kleurexplosies en herhalende patronen

Interessant voor liefhebbers van... de Britse rockband King Crimson, beeldend kunstenaar Bruce Nauman en natuurlijk The National!

Minimal music bestaat uit herhalende patronen en ritmes, bijna meditatief. 🧘 Dit valt terug te horen in de betoverende klanken van Bryce Dessners Tromp Miniature voor marimba. In het concert ook een ode aan inspiratiebron Steve Reich, de grondlegger van minimal music. De repetitieve muziek van Reich heeft grote invloed gehad, juist in de rockwereld van Bryce Dessner.

Hypnotiserende ervaring. Deze avond is meer dan alleen muziek, het wordt een spektakel voor het oog. De kleurrijke schilderijen van Gerhard Richter (de 'Picasso van de 21ste eeuw') komen tot leven met geprojecteerde beelden op en rondom het podium. 🖼️ Verfexplosies, een lijnenspel dat langzaam evolueert, deelt, spiegelt en herhaalt. Hypnotiserend, net zoals in de minimal music!

Let's Go. Woensdagavond 12 april is de aftrap van het Minimal Music Festival in Muziekgebouw aan 't IJ. Ensemble Asko|Schönberg en percussionist Colin Currie spelen de muziek van Bryce Dessner en Steve Reich. Live te horen in het Avondconcert:

Avondconcert: openingsconcert Minimal Music Festival

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Bryce Dessner via onderstaande kanalen
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op Facebook
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op Instagram
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit event of deze locatie
Volg deze artiest, dit event of deze locatie op Spotify
Ga naar de home van Let's Go Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie