LET'S GO KLASSIEK

Dit is de Hollandse Chopin

  1. Klassiekchevron right
  2. Dit is de Hollandse Chopin

De melancholie, zwevende melodieën, de overweldigende stroom aan noten... niet gek dat Gerard van Brucken Fock de Hollandse Chopin wordt genoemd. Festival Zeeland Klassiek brengt een ode. Helemaal terecht, want hij is een lokale held: geboren en getogen in Zeeland!

Wie: Lisa Jacobs op viool en Frans Douwe Slot op piano. Wat: Muziek van Gerard von Brucken Fock. Waar: Slot Moermond in Zeeland. Wanneer: woensdag 5 juli.
Verborgen parels

Dit klinkt als... componist Frédéric Chopin (voor wie dat nog niet doorhad), maar het lijkt ook erg op muziek van pianisten als Ludovici Einaudi en Joep Beving.

Romantische pianostukken. Gerard Von Brucken Fock werd bewonderd in zijn tijd: zijn werk is van topniveau. Maar zijn leven ging alle kanten op, heen en weer geslingerd tussen passie en geloof, afkomst en ambitie. Een tragisch verhaal, als een roman... 📖 Hoog tijd dat zijn muziek uit de vergetelheid wordt getrokken!

Wereldpremière. Een nieuw ontdekt werk klinkt eindelijk. De sonate voor viool en piano. 🎻🎹 Biograaf en expert Eric Matser is erbij om alles uit te leggen: dat maakt het voor iedereen interessant om te ervaren.

Let's Go. Woensdagmiddag 5 juli is het lunchconcert van Festival Zeeland, met Lisa Jacobs op viool en Frans Douwe Slot achter de piano. Het is letterlijk een lunchconcert, want een high tea is inbegrepen vanaf 13:30 uur. En dat in het prachtige Slot Moermond!

Tip: luister naar Joep Beving in de podcast Keihard Klassiek

Keihard Klassiek

Keihard Klassiek

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Festival Zeeland Klassiek
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie