Klassieke Top 400

Nieuw: online NPO Radio 4 Festival

foto: Marc Wielaert / NPO Radio 4foto: Marc Wielaert / NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuw: online NPO Radio 4 Festival

Zoals ieder jaar organiseert NPO Radio 4 een festival rond de uitzending van de Klassieke Top 400. Vierden we vorig jaar nog een festival in TivoliVredenburg, deze editie gaat volledig online.

Het online NPO Radio 4 Festival laat je thuis meegenieten van concerten, talkshows, een pubquiz en actieve en creatieve workshops. Met onze eigen presentatoren én natuurlijk met prachtige klassieke muziek!

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober kun je iedere dag op vaste momenten meekijken of meedoen met het NPO Radio 4 Festival. In het blokkenschema op de website kun je zien hoe laat ieder onderdeel begint. Per programmaonderdeel staat op de site aangegeven wat je kunt verwachten en hoe je je eventueel kunt voorbereiden. Heb je een workshop of concert gemist? Geen punt, alles blijft ook na afloop online staan zodat je het op een later moment terug kunt kijken!

Wat kun je verwachten?

Begin je dag actief met yoga, dans of bewegen op klassiek met Nederlands bekendste instructrice Olga Commandeur.
Schakel om 12.30 uur in voor een dagelijks Lunchconcert met jonge klassieke talenten.
In de middag kun je zélf aan de slag: leer haken of tekenen op klassieke muziek. Zing mee met operadiva Francis van Broekhuizen en leer van presentator Hein van Eekert hoe je in 5 stappen een echte opera-kenner wordt. Of kom helemaal tot rust met de online Bach Kliniek.

Talkshow Herfstgasten

Iedere dag om 16.00 uur interviewt een presentator van NPO Radio 4 zijn of haar favoriete gast. Herfstgasten is een talkshow over muziek en alles wat het leven boeiend maakt: van filosoof Maxim Februari en schrijver A.L. Snijders tot dj Giel Beelen.

Festival Avondconcerten

Genieten van een live concert? Dat kan gewoon in het NPO Radio 4 Festival. Iedere avond kun je meekijken met concerten van o.a. blokfluitist Lucie Horsch, componist Kate Moore of een programma rond vervolgde componisten in de oorlog. Live gestreamd vanuit onze festivalstudio in het Muziekcentrum van de Omroep.

Pubquiz

En voor wie zijn muziekkennis wel eens wil meten met andere klassiekemuziekliefhebbers is er op donderdag 22 oktober de enige echte NPO Radio 4 Pubquiz. Online, dus helemaal coronaproof!

Agenda

Ga naar de festivalpagina voor de volledige festivalprogrammering. Zet al dit moois in je agenda of print het blokkenschema, en bereid je voor op een week lang prachtige muzikale highlights en inspirerende workshops!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie