Klassieke Top 400

NPO Radio 4 Klassieke Top 400 in de media (2020)

foto: Podium Wittemanfoto: Podium Witteman
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Radio 4 Klassieke Top 400 in de media (2020)

De Klassieke Top 400 gaat ook buiten NPO Radio 4 zeker niet ongemerkt voorbij. Sander, Carine en Jet zijn te gast in verschillende tv- en radioprogramma's om iedereen te vertellen over de prachtlijst.

Sander Zwiep, NPO Radio 4-presentator en chauffeur van de NPO Radio 4 Stembus, schoof 4 oktober 2020 aan bij Podium Witteman om te vertellen over de Klassieke Top 400. Waarom zijn de klassieke hits in de lijst zo bijzonder? En welke tendensen zijn er in het stemgedrag? Sander Zwiep vertelt het allemaal aan tafel bij Paul Witteman.

De Nieuws BV

Meer vrouwelijke componisten in de klassieke Top 400! Er is eindelijk versterking voor componisten als Fanny Mendelssohn en Clara Schumann. Mede dankzij presentator Carine Lacor. In De Nieuws BV op NPO Radio 1 vertelt zij over de lijst en laat ze fragmenten horen van topvrouwen.

Carine Lacor op bezoek bij De Nieuws BV (NPO Radio 1)

De MAX!

En ook NPO Radio 5 kan niet zonder klassiek. Sander schoof aan bij Manuëla Kemp en Henkjan Smits in het programma De MAX! Zo vertelt Sander wat nou klassiek is en wat niet, en hoe het zit met de samenstelling van de lijst.

Sander Zwiep bij De MAX! op NPO Radio 5

Tijd voor Max

De Klassieke Top 400 is bekend en Sander Zwiep vertelt in Tijd voor Max over een aantal van de mooiste werken uit de lijst en zijn eigen liefde voor klassiek.
Bekijk het fragment vanaf 24 minuut 35

Bij Wout & Frank van NPO Radio 2

Wat boerenkool en Bach met elkaar gemeen hebben... Sander Zwiep vertelt het aan Wout en Frank...

Over de Top 2000 van de Klassieke Muziek

De Vooravond

Fidan Ekiz en Renze Klamer ontvangen Jet, Sander Zwiep en Carine Lacor. Ze bespreken de "in en outs" van de Klassieke Top 400. Filmmuziek favorieten komen aan bod, de extra aandacht voor de vrouwen in de lijst én natuurlijk de nummer 1: Bachs Matthäus-Passion. Als kers op de taart voeren Maarten Engeltjes met PRJCT Amsterdam de aria Buß und Reu uit.

Fokke en Sukke

Ook Fokke en Sukke luisteren naar de Klassieke Top 400 en wedden om de nr.1!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie